Aloe Vera Plant 

Anno 2019 is gezond eten voor velen een belangrijk onderdeel van een energiek en gezond leven! Aloe Vera is dan ook niet voor niets een begrip geworden! Er zijn veel verschillende superfoods maar de meest veelzijdige en zelfs misschien ook wel de gezondste, is de “Aloë Vera” plant ( Asphodelaceae familie ). Van oudsher wordt Aloe Vera heilzaam bevonden voor mens en dier. Het bevat meer voedingsstoffen, mineralen en antioxidanten dan vrijwel alle andere natuurlijke levensmiddelen, het is een echt superfood dus! Ervaar nu zelf de fantastische werking van Aloe Vera.  Aloe Vera kent vele gebruikstoepassingen maar vooral belangrijk is het hoge percentage effectieve Aloe Vera in onze producten!

Meer over de Aloe Vera plant 

De beste aloe vera planten voor biocrem.nl

In dit artikel  lees je iets meer over Aloe Vera de plant en waar deze allemaal goed voor is. Aloe Vera, ook wel ‘Eerste Hulp plant’ genoemd, behoort tot de familie van de Leliën. De botanische naam luidt Aloë Vera Barbadensis. Er zijn wel 100 verschillende soorten, die te vinden zijn in droge delen van Afrika, Azië en Amerika. De plant heeft het uiterlijk van een vetplant en is voorzien van stijve, speervormige bladeren met een scherpe punt en stekelige randen. De kleur van de bladeren varieert van grijs tot heldergroen. In het voorjaar staat de Aloe Vera in bloei. Het sap van de bladeren is een doorzichtige, geleiachtige vloeistof, waardoor het ook wel Aloë Vera gel genoemd wordt.

Aloe Vera gel

Aloë Vera wordt al eeuwen gebruikt in vele culturen. Oude documenten van Egyptenaren, Romeinen, Grieken en Arabieren rapporteren over het medicinaal en huidverzorgend gebruik van de Aloë Vera gel. Historici rapporteren, dat Aristoteles Alexander de Grote adviseerde het eiland Socrota (Afrika) aan te vallen om zo aan grote hoeveelheden Aloë Vera te komen voor de verzorging van de gewonde Griekse soldaten. En volgens oude verhalen verkreeg Cleopatra haar onweerstaanbare schoonheid dankzij het gebruik van Aloë Vera gel. Het was dus in veel culturen een ‘Eerste Hulp’-middel voor de huid!

Uiteraard wilde ook de Westerse beschaving wel profiteren van de vele voordelen, maar helaas is het Noord-Europese klimaat niet geschikt. Daarom ging de moderne geneeskunde over op andere middelen. Sinds enige jaren is de plant echter in het Westen herontdekt. De pure Aloë Vera gel wordt uit de (sub) tropische gebieden geïmporteerd en verwerkt in huidverzorgende producten en als sap voor inwendig gebruik. De Aloe Vera van Biocreme.nl komt van de Canarische eilanden en heeft dankzij het klimaat een tot wel 15 keer sterkere werking dan de Aloe Vera die elders in de wereld verbouwd wordt.

Aloe Vera plant plantage van biocreme.nl voor de beste biologische Aloe Vera producten

Aloe Vera Plant onderzoek

Aloë Vera sap is gedurende de laatste decennia veelvuldig onderzocht. De resultaten zijn veelbelovend en stimuleren het gebruik van dit plantensap. Onderzoekers hebben getracht de werkzame stoffen in de Aloë Vera gel te ontdekken. Een moeilijke opgave, daar deze gel een rijkdom aan ca. 200 verschillende stoffen bevat. Muco-polysacchariden, glucose, mannose, galactose, steroïden, enzymen, organische zuren en een eiwit met 18 verschillende aminozuren zijn slechts enkele van de stoffen die gevonden zijn. Volgens de onderzoekers zijn Muco-polysacchariden echter de belangrijkste werkzame stoffen.

Aloe Vera verwerkt in Biologische Cosmetica

Biocreme.nl brengt 100% biologische en natuurlijke huid- en gezichtsverzorgende producten op de markt op basis van pure Aloe Vera. Onze producten zijn geregistreerd, gecertificeerd en van top kwaliteit! Bovendien in vergelijking tot heel veel andere merken erg voordelig!

 

Biologische huid en gezichtsverzorging

 

Nieuwsgierig geworden? Hier koopt u voordelig en snel de beste Aloe Vera Producten:

 

Biocreme.nl voor 100% biologische cosmetica

 

 

Interessant? Deel het met je vrienden!